BIOFILL HARS IN DE AGRARISCHE SECTOR: EEN WIN-WIN

Biofill-hars is perfect bruikbaar voor de agro-industriële sector. Het product wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor agrarische toepassingen in sectoren zoals de tuinbouw, sport en golf, en daktuinen. Een win-win voor wie duurzaam aan de slag wil.

De specifieke agro-variant van Biofill bestaat uit hars die water opneemt, om dat vervolgens geleidelijkaan weer af te geven aan de planten die met hun wortels in het hardschuim groeien. Het systeem is onderhoudsvrij, zelfregulerend en dus bijzonder voordelig.

agro biofill

DE VOORDELEN VAN BIOFILL HARS VOOR AGROBEDRIJVEN

Biofill is:

 • biologisch afbreekbaar (onder bepaalde condities , 60°en toevoeging van zuurstof) volgens de universiteit van Wageningen (verslag op te vragen via info@biofill.be)
 • een inert en steriel materiaal
 • ontzettend licht in gewicht
 • stimulerend voor de beschikbare voedingsstoffen (kalium en stikstof)
 • waterabsorberend: tot wel 60% volume

Dit product verhoogt het poriënvolume, de vochtcapaciteit, het luchtgehalte, het vers- en drooggewicht én de wortelkwaliteit.

ONZE FABRIKANT HEEFT VERSCHILLENDE PRODUCTEN TER BESCHIKKING

Onze fabrikant heeft verschillende producten ontwikkeld op basis van Biofill hars:

 • Fytocell: voor glastuinbouw en particuliere tuinierders
 • Fytofoam: voor land- en tuinbouw
 • Hydrocell: voor daktuinen

FYTOCELL VOOR GLASTUINBOUW EN PARTICULIERE TUINIERDERS

Fytocell is perfect toepasbaar voor glastuinbouw of particuliere tuinders die hun moestuintje willen onderhouden. Het product zorgt voor een sterk verbeterde water-luchtverhouding, waardoor een verhoogde weerstand tegen uitdroging ontstaat.

Het kan gebruikt worden voor zowel binnen- als buitenbeplanting en u kunt Fytocell ook mengen met uw eigen (pot)grond. Het product kent dan ook heel wat toepassingen:

 • hangpotten op balkon of terras
 • aanleg van nieuwe gazon of moestuin
 • daktuinen
 • verticale tuinen
BIOFILL agro

FYTOFOAM VOOR LAND- EN TUINBOUW

Fytofoam wordt gebruikt voor de land- en tuinbouw, grasvelden en golfterreinen. Het is volledig biologisch afbreekbaar en heeft een hoog absorptievermogen. Het geringe gewicht en de stabiele sponsachtige structuur maken van Fytofoam het product bij uitstek voor het verbeteren van de bodemstructuur bij de aanleg van sportvelden of golfbanen.

HYDRACELL VOOR DAKTUINEN

De totale dakoppervlakte in België wordt steeds groter. Tegenwoordig worden heel wat platte daken omgetoverd tot kleine daktuintjes, de zogenaamde ‘groene daken’.

Hydrocell wordt ingezet voor de aanleg van deze daktuintjes. Het duurzame schuim heeft een zeer lange levensduur (25 tot 30 jaar) en een hoge drukvastheid. Ook zorgt het geringe gewicht ervoor dat het dak het gewicht van de grond en de planten kan dragen.

Heeft u interesse in één van onze groene producten of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om vandaag contact met ons op te nemen.

dak tuinen biofill

HEEFT U INTERESSE IN ÉÉN VAN ONZE PRODUCTEN OF WILT U MEER INFORMATIE?

Aarzel dan niet om vandaag contact met ons op te nemen.

Menu