BIOFILL VULT AL UW HOLLE RUIMTES: MILIEUVRIENDELIJK EN DOELTREFFEND

Wilt u uw holle ruimte, van kruipruimte tot mijnschacht of een ongebruikte tunnel of kelder, laten opvullen? Met Biofill doet u het grondig en milieuvriendelijk.

kruipkelder biofill

VERMIJD INSTORTINGEN EN WATEROVERLAST DANKZIJ BIOFILL

Holle ruimtes zoals oude tunnels en kruipruimtes hebben een hoog risico op verzakkingen of instorting. Ook is er gevaar voor oneigenlijk gebruik, wateroverlast of huisvesting van plaagdieren. Dankzij Biofill worden deze risico’s en gevaren doeltreffend geëlimineerd.

Biofill is een milieuvriendelijk hardschuim dat met injectietechnieken in moeilijk bereikbare gaten of holtes wordt ingebracht. Biofill kan gebruikt worden voor het opvullen van:

  • waterreservoirs
  • kruipkelders
  • ruimtes onder woningen
  • holle vloeren
  • liftschachten
  • tunnels
  • verzakte kademuren

EEN LAAG EIGEN GEWICHT EN GEEN GEVAAR VOOR VERZAKKINGEN

Biofill wordt in vloeibare vorm onder de vloer geïnjecteerd. Het vult de holtes op en corrigeert eventuele verzakkingen.

Biofill heeft een zeer laag eigen gewicht en verzwaart de bouwconstructie niet. Tot slot neemt het volume in schuim niet toe. Het hardt uit en doorheen de jaren creëert het zelfs een grotere densiteit.

HOLLE RUIMTES OPVULLEN MET BIOFILL: EEN CASE STUDY

Bij kademuren van waterwegen – maar ook in havens – ontstaat er schade door de boogschroeven van het drukker wordende scheepvaartverkeer. Uitspoeling is een daarom een moeilijk te beheersten probleem. De oude kierende kademuren worden uitgespoeld, waardoor de bovengrond of bestrating verzakt.

Door Biofill te injecteren in de uitgespoelde, holle ruimtes, fixeert men het zandpakket en wordt verdere uitspoeling voorkomen.

opvullen holle ruimtes biofill

MEER INFORMATIE OMTRENT BIOFILL? NEEM CONTACT OP!

Wilt u uw holle ruimte doeltreffend laten opvullen? Neem dan vandaag nog contact op met ons! Wij beantwoorden met plezier al uw vragen.

Menu